Winkelpark Malinas opent volgende maand: "Alle hens aan dek om de winkels klaar te krijgen"

Geplaatst op woensdag 22 septembernieuws

In Mechelen wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe winkelpark Malinas, aan de R6, dat volgende maand de deuren opent. De 19 winkels en het restaurant worden nu ingericht en de parking wordt afgewerkt. “We hebben sterk ingezet op duurzaamheid”, zegt projectontwikkelaar Jan Du Bois van Mitiska. 

Over ruim een maand, op 28 oktober, openen de deuren van het nieuwe winkelpark Malinas. De werken zijn al een tijd bezig, maar het einde is nu in zicht. “We zitten perfect op schema. De bouwwerken zijn bijna afgerond en de handelszaken zijn volop bezig met de inrichting”, zegt projectontwikkelaar Jan Du Bois. In totaal komen er 19 winkels en een restaurant in het nieuwe complex. Daarnaast komen er ook 2 supermarkten, waaronder de eerste Albert Heijn XL in Vlaanderen.

 

Malinas heeft sterk ingezet op duurzaamheid. “Een derde van de site zal groen zijn. Zo is er een grote rietvijver, een groendak en een volledig groene achtergevel. Het volledige dak is ook bedekt met zonnepanelen. In de kelder staat dan weer een slimme batterij die het overschot aan groene stroom zal opgvangen”, legt Du Bois uit.

Voor de komst van het winkelpark zijn er de voorbije maanden ook nog andere voorbereidende werken gebeurd. Zo is een 30 jaar oude boom verplaatst en kwamen er een nieuwe brug en tunnel die het winkelpark bereikbaar moeten maken voor fietsers en voetgangers. 

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.