Nieuwe brug ontsluit Malinas: winkelpark opent eind oktober

Geplaatst op dinsdag 23 maartnieuws

De werf van het nieuwe winkelpark in de lus van de R6 in Mechelen-Noord schiet goed op. De ruwbouw is meer dan voor de helft klaar. Vrijdagnacht was de R6 afgesloten om de brug te plaatsen voor de ontsluiting van het shoppingcenter.

Sinds vrijdagavond 18 uur was de afslag naar de R6 op de N16 afgesloten. Dat was nodig om een nieuwe brug te bouwen die het toekomstige winkelpark bereikbaar maakt. Aannemer Mols liet een telescopische kraan van Aertssen aanrukken om acht betonnen liggers van elk 25 ton en een overspanning van 23 meter over de lus te leggen. In de tweede week van februari stort de aannemer het beton voor het brugdek.

“Naast de brug voor autoverkeer komt er iets lager ook een voor fietsers, zodat ze een minder grote helling moeten overbruggen”, vertelt Jan Du Bois, directeur investeringen bij Miítiska REIM. Vanaf april kan het werfverkeer over de nieuwe weg rijden, terwijl het nu nog over de pechstrook op de R6 moet. “Onze aannemer bouwt ook nog een brede fietstunnel die we in maart aan het kruispunt met de N16 onder de lus van de R6 schuiven. Zo ontsluiten we ons winkelpark via het Dijlepad voor wie vanuit het centrum komt”, legt Du Bois uit. Even verderop investeert de stad voor de ontwikkeling van de Keerdoksite ook in een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over de Afleidingsdijle. Ze verbindt het Dijlepad met het Rode Kruisplein.

Bouw in september afgerond

Ondertussen schiet de werf goed op. “We zitten perfect op schema. Iets meer dan de helft van de ruwbouw is klaar”, zegt Jan Du Bois. Het 27.500 vierkante meter grote winkelpark moet op vrijdag 3 september helemaal afgewerkt zijn. “En dan bedoel ik echt helemaal, op het aanplanten in november na. Onze huurders hebben acht weken de tijd. om hun winkels in te richten.”, vertelt Du Bois. Er is plek voor negenhonderd auto’s: 550 op de parking bovengronds en nog eens 350 ondergronds. Voor fietsers komt er een overdekte stalling met vierhonderd plaatsen. In Malinas openen er dit najaar twintig winkels en een horecazaak. De grote trekkers zijn een Albert Heijn XL en een nieuwe vestiging van Lidl, “Binnen een à twee maanden hopen we alle namen bekend te maken. Ook voor de achthonderd vierkante meter grote horecazaak lopen gesprekken. Door corona was dat niet het ideale moment, maar verschillende partijen zijn geïnteresseerd”, klinkt het.

Eerste klanten

Als alles volgens plant loopt, zijn de eerste klanten vanaf donderdag 28 oktober welkom in Malinas. “Tenzij we plots nog worden geconfronteerd met zware winterse weken met sneeuw”, zegt Du Bois. Mitiska REIM investeert vijftig miljoen euro in het nieuwe winkelpark.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.