Malinas en Mechelen-Noord nu ook op zaterdag vlot met de bus te bereiken

Geplaatst op dinsdag 5 aprilnieuws

Malinas vanaf 2 april ook op zaterdag bereikbaar met de bus.

Het Winkelpark Malinas was tot dusver enkel op weekdagen bereikbaar met het openbaar vervoer. Daar komt vanaf zaterdag 2 april verandering in. Eigenaar Mitiska REIM van Malinas werkt samen met De Lijn om vanaf 2 april ook op zaterdag een busverbinding in te leggen tussen het winkelpark en het station van Mechelen. De eerste maand zal gebruik van deze pendelbus gratis zijn.

Deze pendelbus zal elke zaterdag, tussen 10u en 17u30, twee keer per uur rijden tussen het station en Malinas. Hierdoor zullen het Winkelpark en het bedrijventerrein van maandag tot en met zaterdag bereikbaar zijn: tijdens de week met de reguliere buslijn 6, op zaterdag met de pendelbus.

Voor de pendelbus op zaterdag werd een nieuwe halte gecreëerd op het terrein van Malinas. Langs de rondweg aan de grote rietvijver werd er een halte aangelegd in grasdallen. Tijdens de week kan deze ook gebruikt worden voor autobussen met reizigers die een hapje komen eten in Maneblusser City, bijvoorbeeld in combinatie met een museumbezoek.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.