Het Anker opent horecazaak in Winkelpark Malinas

Geplaatst op maandag 28 juninieuws

Maneblusser City

De Mechelse stadsbrouwerij Het Anker opent in het nieuwe winkelpark Malinas een conceptcafé rond het gekende Mechelse stadsbier ‘Maneblusser’.

Naast 19 winkels wordt deze 800 m² grote horecazaak met zonneterras de enige op de site. “We vonden het belangrijk om de bezoekers van het winkelpark aan de poorten van onze stad een Mechels getint eet- en drinkmoment te kunnen aanbieden. Gedreven door een Mechelse fierheid, hebben we onze verantwoordelijkheid genomen. Het had jammer geweest indien deze nieuwe locatie zonder enige lokale aansluiting werd ingevuld. Met de projectontwikkelaar zaten we daarover snel op dezelfde lijn.”, aldus Charles Leclef van Het Anker.

“We willen hier natuurlijk eerst en vooral een rust- en ontspanningsmoment creëren voor de winkelende klant, in een leuke en ongedwongen sfeer. Gezien de perfecte toegankelijkheid van de site aan het op- en afrittencomplex Mechelen-Noord mikken we hiernaast ook op een zakelijk publiek. Tenslotte willen we ervoor zorgen dat er ook na sluitingstijd van de winkels in ‘Maneblusser City’ ruimte zal zijn voor activiteiten en animatie.

 

De lopende corona-crisis bezorgt de Mechelse brouwerij uiteraard ook vele kopzorgen en omzetverlies. “Toch willen we ons blijven engageren voor belangrijke, nieuwe projecten in onze thuisstad. Na de huidige gezondheidscrisis zullen mensen opnieuw de connectie bij elkaar opzoeken, en misschien zelfs nog iets meer dan vroeger in eigen stad. ‘Maneblusser City’ zal complementair zijn aan het diverse en reeds bestaande horeca aanbod in de binnenstad. Afhankelijk van hoe dit door de Mechelaars gesmaakt wordt, effenen we mogelijks het pad om dit concept in de toekomst misschien nog naar andere locaties in binnen- en buiteland uit te dragen.”

De Mechelse conceptbureaus Nachtraven en De Bemanning werden ingeschakeld om verder vorm te geven aan de uitwerking van dit horecaconcept. Vanaf september starten de inrichtingswerken ter plaatse, eind oktober opent Maneblusser City voor het grote publiek.

“Het Winkelpark Malinas is er in de eerste plaats voor de inwoners van ‘Groot-Mechelen’ en we zijn dan ook erg verheugd voor de horecaruimte in zee te kunnen gaan met een sterke lokale partner als Het Anker”, aldus Jan Du Bois van projectontwikkelaar Mitiska REIM.

Winkelpark Malinas

Vanaf 28 oktober 2021 opent het Winkelpark Malinas in de lus van de R6 in Mechelen-Noord, vlak bij de E19. In het nieuwe winkelpark met circa 27.000 vierkante meter winkelvloeroppervlakte, komen 19 winkels en de ‘Maneblusser City’ horecazaak. Grote trekker wordt de eerste Albert Heijn XL supermarkt van België.  Samengeteld zal deze nieuwe site van projectontwikkelaar Mitiska REIM goed zijn voor ongeveer 270 jobs.

Malinas wordt vlot bereikbaar vanuit de binnenstad voor fietsers en voetgangers via een nieuw fietspad als verbinding met het jaagpad langs de Dijle en dankzij een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de R6. Meer info over het winkelpark vind je op www.winkelparkmalinas.be

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.