C&A en Action openen vestiging in Malinas

Geplaatst op dinsdag 23 maartnieuws

Het winkelpark Malinas in de lus van de R6 in Mechelen verwelkomt met Action en C&A twee nieuwe winkels. Ook de onderhandelingen met drie andere winkelketens zijn bijna rond. Zij openen allemaal in oktober de deuren, want dan moet het winkelpark klaar zijn. “Ondanks de coronacrisis liggen de werken perfect op schema”, zegt de ontwikkelaar.

De werkzaamheden aan het nieuwe en veelbesproken winkelpark Malinas in de lus van de R6 vorderen goed. Binnen ruim een halfjaar moet het park opgeleverd worden. Intussen is  projectontwikkelaar Mitiska Reim volop op zoek naar de laatste huurders. “De overeenkomsten met C&A en Action zijn getekend”, zegt Jan Du Bois van Mitiska Reim. “Kledingketen C&A verhuist haar winkel op de voormalige Carrefour-site in Mechelen-Noord naar deze locatie. Discounter Action kiest dan weer voor een tweede vestiging in Mechelen. Zij hebben al een winkel aan Nekkerspoel.”

Zoektocht naar horeca 

Ook met drie andere huurders is Mitiska Reim zo goed als rond. “De laatste punten en komme’s moeten nog aangepast worden, maar we verwachten tegen het einde van deze maand ook witte rook van deze winkels. Onze grootste uitdaging de komende maanden is het vinden van een kwalitatieve horecapartner. Op de site is plaats voor een horecazaak, maar het is niet evident om in deze periode een geschikte partner te vinden.” Ondanks de coronacrisis liggen de werken perfect op schema. “Vorig jaar hebben we een kleine achterstand opgelopen, maar die is intussen weer weggewerkt”, aldus Du Bois. “Als het weer en het coronavirus geen roet in het eten strooien, dan wordt het winkelpark in augustus opgeleverd. De winkels hebben dan nog een tweetal maanden de tijd voor de inrichting. Eind oktober, net voor de herfstvakantie, opent het park de deuren.” Eerder raakte al bekend dat er onder meer winkels van Sleepworld, Lidl en Albert Heijn komen. De Nederlandse supermarktketen opent er zelfs haar grootste winkel van België. Ook de winkels die gevestigd zijn op het Rode Kruisplein verhuizen naar Malinas.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.